dinsdag 4 augustus 2015

(video) Alfred Schnittke - Collected songs where every verse is filled with griefMuziek: Mooi, langzaam en zoals de titel belooft, redelijk triest. De opname komt uit een torrent met een opname van het Kronos Quartet live in het Teatro Alighieri in Ravenna Italië, 23 juni 1999.
Schnittke zegt me niet zo heel veel, maar deze opname heeft dat trage dat ik soms erg fijn vind, en dat het bovendien relatief makkelijk maakt om er een filmpje bij te maken.

Beeld: Zes verschillende opnames van gordijnen in het Groninger Museum. De gordijnen hoorden bij een tentoonstelling van iets met juwelen of andere dure dingen. Daar was niets aan, maar de gordijnen waren mooi. Welk fragment wanneer opduikt werd bepaald via random.org (integere set van 200 met getallen van 1 tm 6). Lengte van de fades is van 1 tm 6 secondes (integere set van 200 met getallen van 1 tm 6). Voor of achter een fragment zit een fade van 2 seconde. Om voor of achter te bepalen werd een integere set van 200 getallen van 1 tm 2 gedraaid. De onderste helft van het beeld verschilt her en der van de bovenste helft. Na het uitvoeren van één volledige film werd, zomaar her en der een stukje door een ander stukje vervangen en werden fades wat langer of korter gemaakt. De onderste helft van de tweede film werd over de onderste helft van de eerste film gelegd. Om een scheiding te maken werd een witte rechthoek over de samengevoegde delen geplakt. Opmerkelijk, er dook een flard van beeld op in de witte rechthoek. Geen idee hoe dat gebeurd is.

Opmerking: Video was ws beter geworden als de fades van 2 seconde voor of achter op achter het fragment waren vervangen door fades tussen 1 en 6 seconden. Het tempo van de video is eigenlijk iets te hoog, te abrupt.

.mov file > Free avi video converter > .avi file > Magix 8 > .avi 4:3 file > Freemake video converter > .avi 16:9 file > YouTube

Geen opmerkingen:

Een reactie posten